Service on site

AnMa-TECH biedt de mogelijkheid om te ondersteunen bij het gecontroleerd los maken en vast zetten van boutverbindingen door middel van hydraulisch gereedschap. Onze professionals kunnen snel boutverbindingen ontspannen/aanspannen en daarbij de voorgeschreven aanspanningswaarde nauwkeurig behalen. Hierdoor wordt de kans op onder andere lekkages of andere ongemakken fors verkleind. Grofweg werken wij met 2 methodes om boutverbindingen los te maken of vast te zetten namelijk: torquing en bolt tensioning.

Torquing en tensioning:

  • Torquing: Bij torquing wordt de boutspanning tot stand gebracht door een moer aan te draaien door middel van een momentsleutel. Bij deze aanhaalmethode wordt er veel wrijvingskracht overwonnen. Ongeveer 85% van de energie wordt gebruikt om wrijvingskrachten te overwinnen. Maar ongeveer 15% van de energie wordt gebruikt om daadwerkelijk de moer aan te draaien en dus op moment te zetten.
  • Bolt tensioning: Het trekken aan een bout om er spanning in te zetten wordt bolt tensioning genoemd. Dit gaat door middel van een hydraulische vijzel. Deze wordt over de draadkant van de bout gezet waar er op de vijzel een puller wordt gedraaid. Zodra de vijzel op druk wordt gezet ontstaat er ruimte tussen de flens en de moer waarna deze handmatig vast of los gedraaid kan worden.

Advies nodig?

Ons algemeen telefoonnummer is:

+31 (0)485-801476

U kunt ons ook altijd benaderen via WhatsApp, mocht het antwoord te lang uitblijven bel dan alsnog met ons algemeen telefoonnummer.

U kunt ook altijd mailen naar:

Info@anma-tech.nl

 

nl_NLDutch